re tb yyt d sas

Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Floreşti, la 24 de ani de activitate

big-liceul-teoretic-ion-creanga-din-flore-ti-la-24-de-ani-de-activitateÎnceput de nou an şcolar cu mult soare, cu zâmbete, dispoziţie bună, dar şi cu multe emoţii şi la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din oraşul Floreşti. Este cea mai veche instituţie liceală din raion, care azi a marcat 24 de ani de activitate, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Începutul noului an școlar la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Florești a fost marcat în dimineața zilei de astăzi printr-o amplă festivitate, curtea fiind neîncăpătoare pentru numărul mare de elevi, părinți, dar și bunici. Cei prezenți i-au aplaudat pe cei peste 60 de copii din clasele a V-a, dar și pe elevii din clasele a X-a, care deja s-au afirmat pe o nouă treaptă, cea liceală.

Totuși, cea mai mare încărcătură o au elevii claselor a V-a, asta pentru că aceștia vin aici pentru prima dată, majoritatea după absolvirea școlii primare, într-o instituție încă necunoscută pentru ei, dar cu care își leagă multe speranțe de viitor.

„Astăzi începe al 24-lea an de activitate cu statut de liceu. Suntem pionerii învățământului liceal din raionul Florești. Ne bucurăm mult, deoarece pe parcursul anilor, media este înaltă, anul trecut am avut 90%. Începem anul de studii cu 510 elevi, numai în clasa a V-a am înmatriculat 65 de elevi, clasa X-a, 54 de elevi. Avem un colectiv foarte numeros, cu 32 de profesori”, a declarat Anatol Doros, directorul Liceului.

Momentul festiv dedicat inaugurării unui nou an școlar a fost întregit de cântece și recitaluri de poezie.

Mai multe detalii aflați din reportajul realizat de Radio Moldova Actualități.

Autor: Ionela Golban